Холодильні приміщення(камери) для зберігання, охолодження та заморозки м'яса
Технології охолодження м'яса
М'ясо є цінним джерелом білка і харчових волокон, його неоднорідна структура потребує створення особливих умов зберігання. Найменші коливання температури і вологості - викликають моментальний зростання бактерій і псування продукту.
Зберігають м'ясо в спеціальних камерах. Для кожного сорту і категорії використовується своя технологія, що передбачає використання холодильного обладнання.
Для облаштування холодильних камер, в яких м'ясо охолоджується, але не піддається інтенсивної заморожуванню, використовуються середньотемпературні холодильні агрегати. Вони підбираються в залежності від обсягів камери і перероблюваної продукції. Обов'язковою умовою правильної експлуатації є заповнення в суворій відповідності з габаритами – перевантаження веде до підвищення температури і погіршення вентиляції. Це моментально позначається на якості продукту. Параметри мікроклімату виставляються в залежності від швидкості охолодження.
- Повільне. Час обробки 30-36 годин, оптимальна вологість 87-97%, швидкість руху повітря – 0,1-0,3 м/с. При цих умовах м'ясо доводиться до температури м'язової маси +2...4°С. Усушка становить від 0,8 до 2,6% в залежності від способу оброблення туші.
- Прискорене. Зниження температури до 0°С і підвищення швидкості руху повітря до 0,5 м/с істотно прискорює процес. Прискорене охолодження при цих умовах займає 24 години, але усушка становить не менше 1,5% початкового об'єму.
- Інтенсивне. В тунельних холодильних камерах створюється температура від -3 до -12°С і швидкість руху повітря від 0,8 до 2м/с. При таких умовах туші ВРХ охолоджуються за 6-12 годин. Час обробки залежить від обсягу партії, температури всередині камери і готового продукту.
Пропонуємо індивідуальний підхід при підборі матеріалів та обладнання при створенні енергоефективного рішення по організації зберігання м'яса
Для отримання детальної інформації пропонуємо залишити заявку або зв'язатися з нами
- +380 (63) 326-54-44lifecell
- +380 (97) 326-54-44 kyivstar
- +380 (50) 326-54-44 vodafone
- +380 (56) 797-94-44 міський номер
Специфіка м'ясних продуктів
М'ясо дуже специфічний продукт щодо заморожування та зберігання. М'ясо містить білок, має безліч корисних компонентів і при впливі ззовні може змінювати характеристики. За цим його заморожування та зберігання досить цікава задача. Під кожен вид м'яса і спосіб його зберігання необхідно своє технологічне рішення та обладнання, яке забезпечить потрібні параметри і при цьому забезпечить високу енергоефективність.