Філіппіни - Міністерство сільського господарства закликає до створення більшої кількості холодильних складів.

Харчові відходи - це глобальна проблема, але вона залежить від того, чи є країна розвиненої або розвивається. У розвиненому світі це більше пов'язано зі споживанням, у той час як в регіонах це відбувається на ранніх етапах ланцюжка поставок, де продукти гниють на фермах або псуються під час зберігання або розподілу.
Крім того, що харчові відходи є не тільки соціальною проблемою, вони також роблять помітний вплив на глобальне потепління. Фактично, «Project Drawdown»- велике наукове дослідження, назвало скорочення харчових відходів рішенням
![]() |
№ 1 для пом'якшення наслідків зміни клімату у своєму останньому аналізі з «помірно амбітному сценарієм» та рішенням № 3 по більш «амбітному сценарієм».
На Філіппінах втрати врожаю фруктів і овочів є серйозною проблемою для фермерів. Департамент науки і техніки Філіппін в рамках спільного проекту, здійсненого з Японським агентством міжнародного співробітництва в 2017 році, підрахував, що втрати після збору врожаю в країні для фруктів коливаються від 5% до 48% та від 16% до 40% для овочів.
Згідно недавній статті видання «Філіппінська Зірка», доступ до промышленому холоду відіграє важливу роль у скороченні післяжнивних харчових відходів, тому Міністерство сільського господарства Філіппін закликає створити в країні більше сховищ, щоб уникнути збільшення кількості харчових відходів і знизити втрати при збиранні врожаю.
Філіппіни мають відносно низький показник місткості холодильного сховища на душу населення порівняно з іншими азіатськими країнами. Згідно зі звітом Глобального Холодильного Альянсу від 2018г. «Про глобальної місткості холодильного сховища», Філіппіни мають приблизно 0,037 м3 (1,3 фута3) доступною місткості холодильного сховища на одного міського жителя, у той час як В'єтнам має 0,116 м3 (4,1 фута3), Південна Корея - 0,281 м3 ( 9,9 фута3) і Індія 0,343 м3 (12,1 футів 3).
Зниження витрат по поводженню з продукцією.
У той час як у статті пояснюються втрати продуктів харчування, які головним чином обґрунтовані фізичними факторами, такими як: удар, вібрація, стиснення, потертість та механічні пошкодження», в декількох ж дослідженнях підкреслюється, що належне забезпечення підприємств холодильної інфраструктурою сприяє скороченню кількості операцій поводження з продукцією в рази, що в свою чергу, може зменшити втрати.
Міністр сільського господарства Філіппін Вільям Дар закликає Холодильну асоціацію Філіппін співпрацювати з Міністерством сільського господарства, місцевими органами влади і групами фермерів у створенні більшої кількості холодильних сховищ, які можуть підтримувати свіжість і якість сільськогосподарської і рибної продукції, йдеться в статті. На думку деяких експертів, на Філіппінах 95% холодильних установок використовують системи охолодження на основі аміаку.
«Завдяки більшій кількості холодильних складів, розташованих поблизу основних виробничих площ фермерських господарств, торговельних центрів, боєнь, птахофабрик та міських рибних портів, ми зможемо скоротити втрати після збору врожаю не більш ніж на 35%», - сказав Дар. «Це може бути також застосоване до національної програми поставок продовольства, що призведе до зниження цін на користь мільйонів філіппінців».
На додаток до збільшення складів, поліпшення в переробці і транспортуванні також важливі для скорочення післяжнивних харчових відходів, йдеться в аналізі скорочення харчових відходів від «Project Drawdown».
- 17-18 ЛИСТОПАДА 2021 Р. в Києві пройшла технічна конференція ICYTech 2021, в якій взяла активну участь компанія ТОВ Гринкул.Всі питання конференції були пов'язані з правильною експлуатацією, завершеною модернізацією, грамотним обслуговуванням, швидким і якісним ремонтом промислових і комерційних холодильних систем, їх обладнанням та агрегатів.Повна версія новини